Vandaag stellen we jullie voor aan Dennis Voets, veiligheidskundige bij Eneco en actief lid van de werkgroep én projectgroep Samen Veilig Werken aan Warmte. Dennis speelt een cruciale rol binnen de warmte- en koudeprojecten van Eneco en zet zich in om risico’s te minimaliseren en incidenten te voorkomen.
Met zijn praktische aanpak, zowel op papier als op de werkvloer, draagt Dennis bij aan een veiliger omgeving voor iedereen die betrokken is bij deze projecten. Maar wie is Dennis nou echt? Welke uitdagingen ziet hij, en wat drijft hem in zijn werk?
Lees verder om meer te weten te komen over Dennis’ visie op veiligheid, zijn grootste successen en zijn dromen voor de toekomst. Samen leren we niet alleen Dennis, maar ook zijn frisse kijk op veiligheid in de warmtebranche beter kennen!
Wat is jouw rol binnen Eneco?
Mijn Rol is veiligheidskundige voor de warmte- en koude gerelateerde projecten van Eneco. Door zowel op papier als op het project zelf mijn steentje voor Eneco bij te dragen hopen we gezamenlijk de risico’s te minimaliseren met minder incidenten als gevolg.
Welke kansen zie jij nog in de warmtebranche als het gaat om SVWAW?
✩ Een beter gezamenlijke voorbereiding voorafgaand aan de daadwerkelijke werkzaamheden
✩ Doen wat we met elkaar afgesproken hebben
✩ Elkaar meer (durven) aanspreken op onveilig werken
✩ Meer gelijkwaardigheid
Wat is jouw mooiste succes op het gebied van veilig werken in de warmtebranche?
De afgelopen twee jaar heeft Eneco een bijeenkomst georganiseerd waarbij haar contractors uitgenodigd zijn om te praten over veiligheid. Doel met een openvizier gelijkwaardig te sparren over veiligheid.
Wat zijn volgens jou de belangrijkste resultaten die tot nu toe zijn behaald binnen het kader van SVWAW?
Ik ben nog niet zolang actief binnen de SVWAW en daarom heb ik geen volledig beeld maar het thema “gelijkwaardigheid” staat mij bij.
Dit thema spreekt mij enorm aan aangezien ik van mening ben als je je gelijkwaardig opstelt en je kan en wil verplaatsen in een ander je eventuele (veiligheids)issues beter op kan lossen.
Wat is de grootste uitdaging op dit moment?
Door de krapte op de arbeidsmarkt zie je dat er meer medewerkers te werk gesteld worden die minder ervaring hebben hetgeen wat extra risico’s met zich mee brengt. Daarnaast is de werkdruk hier mede debet aan. Door de werkdruk is er ook minder tijd om deze groep medewerkers voor te lichten / op te leiden.
Wat hoop je over 5 jaar op veiligheidsgebied bereik te hebben?
Zero accidents al zal dit waarschijnlijk een utopie zijn.